Thailand woensdag 21 maart

De dag van vandaag begon met een flink stuk chirurgie. We hebben kwaadaardige melkkliertumoren verwijderd bij een hond uit de opvang. Het was noodzakelijk omdat de tumoren open gingen en vliegenlarvan dan hun gang kunnen gaan. We zouden eigenlijk beide kanten doen, maar het bloedverlies was na de eerste kant zodanig groot dat we besloten hebben de tweede kant op een later tijdstip te doen.

Sterilisaties zijn een zeer groot deel van het werk van dr Sith. Elke dag zijn er een stuk of zes, zowel honden als katten. Wij weten ook iets van steriliseren, maar zoals deze dr Sith een hond steriliseert, dat verdient onze complimenten. Vaak begint het operatieprogramma pas om half elf, aangezien dan pas de rest van de staf binnen is. Deze moet nl. eerst met een busje, met proviant, vanuit een ander dorp naar de kliniek gebracht worden. Onderweg worden vaak ook nog wat patienten bij verschillende clienten opgehaald, omdat deze clienten geen transport hebben of kunnen regelen.

Aan het eind van de dag komen er vaak nog een 50-tal patientenkaarten langs van honden van de hele compound, die een behandeling krijgen. Vaak zijn het simpele dingen als verbandwissels of het doorzetten van een antibiotica-kuur. Echter toch worden alle "patienten" nog even nagelopen, alleen al om te controleren of ze de behandeling ook daadwerkelijk krijgen. Sommige van deze honden hebben een eigenaar, echter de meesten hebben geen eigenaar en de kosten van de behandeling worden dan ook geheel gedragen door de stichting.