Thailand vrijdag 23 maart

Op het vaste land van Thailand heerst in bepaalde gebieden hondsdolheid. De overheid heeft alle dier-eigenaren opgedragen hun dieren te enten tegen hondsdolheid. De bevolking geeft uitgebreid gehoor aan deze oproep en zo staan wij dagelijks tientallen honden en katten tegen hondsdolheid te enten. Dit zorgt voor veel aanloop op de site en ook veel donaties, wat weer goed nieuws is voor de DCRS.

In Thailand is men goed voor de dieren. Men zorgt over het algemeen goed voor de dieren. Er zijn helaas ook veel honden en katten zonder eigenaar. Zolang hen niets overkomt gaat het prima, maar krijgen ze een ziekte of worden ze erg oud, dan komt zorg vaak laat of te laat. Soms gaat de zorg voor de dieren mijns inziens wat ver. Dit wordt mede veroorzaakt door het boeddhisme, waarbinnen men een dier in principe niet euthanaseert. In Nederland denken we daar anders over. Wel is het zo dat de zorg hier tot de dood, binnen de DCRS, zo goed mogelijk is.

De overheid heeft aanvullende voorwaarden voor dierenklinieken uitgevaardigd, voldoe je daar niet aan dan kun je als kliniek bepaalde medicijnen niet meer bestellen. Dit is dan ook de reden dat er nieuwe hokken achter de kliniek gebouwd zijn, waar ze nu de operatiepatienten kunnen houden en waar ook de mogelijkheid is tot isolatie van patienten met ernstige besmettelijke ziekten.