Thailand donderdag 22 maart

De dag begon met een kat die door één van de vrijwilligers binnengebracht was. Het was een erg oude kat, erg mager, te dikke buik en behoorlijk uitgedroogd. Toch maar besloten een bloedonderzoek te doen waaruit bleek dat zowel de lever als de nieren aangetast waren. Dit is voor een kat op deze leeftijd geen goede prognose. Het advies aan de vrijwilliger was een behandeling in te stellen, puur op geleide van de symptomen, om het katje toch nog een goede tijd te geven. Na het infuus was het ook alweer aardig het mannetje, want dat was het, een ongecastreerd mannetje.

Het is natuurlijk mogelijk om één van de dieren te adopteren. Vanuit diergeneeskundig oogpunt hebben we het liefst dat men dan een hond op afstand adopteert. Dit wil zeggen dat wij dierenartsen liever niet hebben dat u zo'n hondje naar Europa haalt, dit ivm de insleep van exotische ziekten. Maar adopteren op afstand is een heel goed idee. U zorgt dan financieel voor deze hond. Voor een zeer klein bedrag kunt u al een wereld van verschil maken voor zo'n hond.

Omdat wij deze week met twee dierenartsen zijn is het ook mogelijk om tegelijkertijd twee verrichtingen aan een hond te doen. Deze hond heeft een eigenaar en moest gecastreerd worden. Maar een paar weken geleden had deze hond ook gevochten. De wond in de nek is toen niet behandeld en inmiddels was de wond een thuisbasis geworden voor honderden maden. We gaan dan niet de maden uit de wond verwijderen, maar nemen in één keer het hele ontstekingsproces weg. Dit geeft dan een flinke, maar schone wond, die we dan weer sluiten met een drain erin.