Alles over overgewicht

Overgewicht

Omdat wij weten dat het laten afvallen van dieren lastig is, kunnen wij u hierin begeleiden. Wij gebruiken een speciaal computerprogramma om uw huisdier op het gezonde gewicht te krijgen. Hierbij wordt u geholpen door onze assistente Kirsty. Elke week wordt uw huisdier gewogen en met behulp van het afvalprogramma stelt zij de hoeveelheid voeding in. De begeleiding is kosteloos, alleen de afname van Royal Canin dieetvoeding ( reductiedieet) is noodzakelijk, omdat het afvalprogramma hierop is gebaseerd. 

Bij aankoop van de voeding ontvangt u gelijk een kortingskaart waarmee u kunt sparen voor een gratis zak voer. Wanneer het streefgewicht is bereikt krijgt uw huisdier een presentje. Gebleken is dat na het reductie-dieet het speciale controledieet de beste voeding is om uw huisdier op het juiste gewicht te houden.

Net als bij mensen is overgewicht bij onze huisdieren ook een groot probleem. Naast de risico’s voor hart en vaten moeten we ons ook realiseren dat de gewrichten zwaarder belast worden. Tevens zal het risico van suikerziekte ook toenemen indien er sprake is van overgewicht. Het is dus raadzaam om tijdig overgewicht te signaleren en actie te ondernemen. De reductiediëten van Royal Canin hebben de eigenschap om uw hond af te laten vallen, terwijl het gevoel van verzadiging bij uw hond aanwezig blijft.